Haber

Gezi’nin 10. yılında İstanbul’da gösteriler düzenlendi

Taksim Dayanışması üyeleri, Gezi Parkı eylemlerinin 10. yılında Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi önünde eylem yaptı.

Grup adına konuşan Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şube Başkanı Esin Köymen, “Bilsinler ki pusulamız Gezi’dir. İnsanca, özgür, adil, müreffeh, demokratik bir yaşam ve bizim talebimiz. hak arayışları her zaman devam edecektir.”

“Karanlık gider Gezi kalır” yazılı pankartla harekette; “Gezi’de düşüp savaşanlara bin selam olsun”, “Zindanlar yıkılsın tutsaklara özgürlük”, “Gün gelecek devir dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Tek başına kurtuluş yok, ya hep birlikte ya da hiçbirimiz” ve “Bu mücadelenin sadece başlangıcı.” Devam” sloganları atıldı.

“Biz Gezi’yiz, siz gidiyorsunuz”, “Gezi Türkiye’nin geleceğidir. Biz geleceği savunuyoruz” yazılı pankartlar ve olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eyleme çok sayıda siyasi parti temsilcisi de katıldı. rezistans.

Barış Atay’dan Memet Ali Alabora’ya Gezi sanatçıları konuştu

Bu videoyu görüntülemek için lütfen JavaScript’i etkinleştirin ve HTML5 videoyu destekleyen bir web tarayıcısına geçmeyi düşünün

Taksim Dayanışması adına hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şube Başkanı Esin Köymen, direnişten gurur duyduklarını belirtti.

Gezi’nin 10. yılında yasaklara, hukuksuz cezalara, baskıya, rant, yağma, yalan ve tüm ayrıştırma politikalarına karşı şehir şehir yayılan, sesimizi adeta çığa çeviren o şanlı direnişin gururunu hâlâ yaşıyoruz. İlk gün. Koymen dedi ki:

“Ben de Gezi’deydim. Gezi bizim demokrasi çığlığımızdı. O haykırış bu ülkenin semalarında dolaşmaya devam ediyor ve edecek”; Piyasa odaklı, kadın düşmanı bir siyaset karşısında, Gezi Parkı’nın eşitlikçi, paylaşımcı, doğayı ve emeği koruyan bir yer olduğunu söyleyenlerin, kadınların başı çektiği başka bir dünyanın mümkün olduğunu söyleyenlerin yanında olanlar, her şeye rağmen. ötekileştirme ve düşmanlaştırma çabaları, birlikte yaşama, Gezi ruhundan güç alarak birlikteyiz. Taleplerinden ve haklarından en ufak bir geri adım atmadan iradesini sürdürme kararlılığını gösterenlerle gurur duyuyoruz.”

Gözaltılar oldu

Türkiye Komünist Partisi’nin (TKP) Gezi Parkı direnişinin 10. yılı dolayısıyla İstanbul Beyoğlu’nda düzenlediği eyleme polis müdahale etti. TKP’den yapılan açıklamada çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

ANKA/TY,JD

dereli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu